Loopbaancoaching

Werk speelt een belangrijke rol in ons leven en dat is maar goed ook. Werk zorgt voor sociale contacten, maatschappelijke betrokkenheid, geld (ook niet onbelangrijk) en het heeft invloed op je persoonlijk geluk. Juist daarom is het belangrijk om werk te doen waar je voldoening en energie uit haalt, in een organisatie die bij je past. En juist dat is een enorme opgave. Loop je op je tenen in je huidige werk? Voel je weinig voldoening bij wat je doet? Of wil je eindelijk die carrièreswitch maken? Dan kan een loopbaancoach je helpen!

Hoe werkt loopbaancoaching?

Loopbaancoaching begint bij mij altijd eerst met een kennismaking. Tijdens die kennismaking ontdekken we of er een match is qua persoonlijkheid en of de vorm van coachen bij je aansluit. Dan formuleren we een startvraag, dit is ons vertrekpunt, maar deze vraag kan gaandeweg nog (meerdere keren) veranderen. Je stelt een eerste doel op, maar ook dit is niet in beton gegoten. Stap voor stap ontdek je meer over jezelf en wat je graag zou willen met je carrière.

Een loopbaancoach is niet iemand die een baan voor je zoekt en vacaturebanken voor je uitspit. Juist niet, een loopbaancoach gaat uit van je eigen kracht en helpt je om zelf die stap te maken.

Ik ben een gecertificeerd co-active coach en dit zet ik in tijdens mijn coachsessies. Samengevat betekent co-active coaching dat:

  1. Onze sessies echt een samenwerking zijn, waarin ik je inspireer om op persoonlijk en professioneel vlak het maximale uit jezelf te halen.
  2. Jij de expert over je eigen leven bent.
  3. Ik geloof dat ieder mens van nature creatief, vindingrijk en compleet is (jij dus ook!).
  4. Ik je uitdaag om de vaardigheden, kennis en creativiteit die je al bezit verder te ontwikkelen.
  5. Jij het tempo van de sessies bepaalt.
  6. Jij verantwoordelijk bent voor het behalen van je eigen doelen.

“Plezier is heel belangrijk in loopbaan coaching”

Plezier is enorm belangrijk, tijdens je werk, in je vrije tijd, maar ook tijdens onze coachsessies (en dus mijn werk). Daarom vind ik het extra belangrijk dat je jezelf kan en mag zijn tijdens de sessies. Pas als je helemaal je ongeremde zelf bent kunnen we de diepte in en ontdekken waar je heen wilt in je leven.

Ik heb al meer dan 20 jaar ervaring in het coachen van mensen, teams en organisaties en elke dag verrassen mensen mij weer. Dat maakt mijn werk zo leuk! Als coach heb ik geen standaard modellen of werkwijze, maar baseer ik mijn aanpak altijd op degene tegenover mij.