Interim HR-management

Een interim HR-manager kan de ideale oplossing zijn voor organisaties die te maken hebben met grote uitdagingen op HR-gebied. Denk bijvoorbeeld aan een reorganisatie, het herstructureren van HR-processen of het verlagen van verzuimcijfers. Juist een externe manager kan hier met een frisse blik en onafhankelijk kijken naar wat een organisatie nodig heeft.

Het voordeel van een interim HR-manager

Interim HR-management is een mooie oplossing voor organisaties waarbij de uitdagingen groot van aard zijn. Op deze manier komt iemand met ervaring in verschillende veranderprocessen langere tijd in jouw organisatie, waardoor hij of zij het probleem grondig kan oplossen of veranderingen goed kan begeleiden. Daarnaast kunnen veranderingen, zoals een reorganisatie grote gevolgen hebben voor collega’s en het bedrijf. Een interim manager kan objectiever keuzes maken en het belang van de organisatie altijd voor ogen houden.

De voordelen van een interim HR-manager op een rijtje:

  1. Een professional die met ‘frisse ogen’ naar je organisatie kijkt
  2. Iemand met ervaring in de uitdagingen die jij met je organisatie hebt
  3. Iemand die je organisatie goed leert kennen en problemen/veranderingen grondig kan aanpakken
  4. Een extern iemand die keuzes en grote veranderingen objectief kan maken en uitvoeren

“De opdracht is vaak hetzelfde, de organisatie nooit”

Ik heb 20 jaar ervaring in het HR-managent van organisaties. Eerst als werknemer van veel verschillende bedrijven en later als ZZP’er. Elke keer laat ik me weer verrassen, want ondanks dat de opdracht vaak nog wel vergelijkbaar is, zijn de organisaties dat nooit. Dat maakt mijn werk zo leuk.

Daarom kijk ik bij een interim klus als HR-manager eerst grondig naar een organisatie. Ik wil de mensen en de bedrijfscultuur leren kennen, zodat ik de uitdaging begrijp. Pas dan kijk ik naar methodes en werkwijzen die passen bij een organisatie, maar dit is altijd maatwerk. Ondanks dat je als interim HR-manager soms harde keuzes moet maken, blijf ik gefocust op mensen en hun talenten, want dat is wat een organisatie verder brengt.