Coaching voor leidinggevenden

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor je team of soms zelfs voor de hele organisatie. Je probeert de talenten in jouw team optimaal te benutten en groei te bereiken. Maar hoe zorg je dat je zelf blijft groeien? Wie houdt je een spiegel voor als dat nodig is? En hoe ga je om met al die uitdagingen die het leiderschap met zich meebrengt? Een coachingstraject helpt je hierbij!

Goede leiders, goede teams

Als leidinggevende heb jij een grote rol in de organisatie. Jij hebt veel invloed op de sfeer in je team, op het verloop, het verzuim en daarmee op de productiviteit en de resultaten die jullie als team boeken. Bovendien wordt van jou verwacht dat je het beleid vanuit het management vertaalt naar jouw medewerkers. Dat vraagt nogal wat!

Het vraagt  dat je weet welke kwaliteiten je in je team hebt, wat ze leuk vinden, wat ze volhouden en waar de belangen liggen. Maar het vraagt ook van jou dat je weet wat jouw kwaliteiten zijn en waar je valkuilen liggen. Een coachingstraject helpt je dit zelfinzicht te vergroten bij jou en bij jouw team. Zo kun je elkaars kwaliteiten gebruiken om samen betere resultaten te bereiken, op een manier die bij jou past en voor jou gemakkelijk voelt.

Ik ben een gecertificeerd co-active coach en dit zet ik in tijdens mijn coachsessies. Samengevat betekent co-active coaching dat:

  1. Onze sessies echt een samenwerking zijn, waarin ik je inspireer om op persoonlijk en professioneel vlak het maximale uit jezelf te halen.
  2. Jij de expert over je eigen leven bent.
  3. Ik geloof dat ieder mens van nature creatief, vindingrijk en compleet is (jij dus ook!).
  4. Ik je uitdaag om de vaardigheden, kennis en creativiteit die je al bezit verder te ontwikkelen.
  5. Jij het tempo van de sessies bepaalt.
  6. Jij verantwoordelijk bent voor het behalen van je eigen doelen.

“Ontspannen en met plezier werken is de basis van succes”

Juist als je leiding geeft is het belangrijk plezier en rust uit te stralen én te hebben. Dit heb je alleen als je goed in vel zit en zelfverzekerd bent. Ik geniet ervan als ik een leidinggevende hierbij kan helpen, want ik weet dat een heel team hiervan profiteer. Juist daarom mag echt je ongeremde zelf zijn tijdens mijn sessies en soms even niet de ‘leider’ zijn. Samen ontdekken we jouw uitdagingen als leider en als mens, daarmee gaan we vervolgens aan de slag.

Ik heb al meer dan 20 jaar ervaring in het coachen van mensen, teams en organisaties en elke dag verrassen mensen mij weer. Dat maakt mijn werk zo leuk! Als coach heb ik geen standaard modellen of werkwijze, maar baseer ik mijn aanpak altijd op degene tegenover mij.